keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Kesäpäivä minijän kanssa

Tänään tiistaina olen kutsunut ihanan minijä-kokelaan herkuttelemaan ja nauttimaan hyvästä ruuasta kanssani.
Kesäkuussa mennään, ihanassa auringonpaisteessa,joten valitsin vähän kevyemmän menun tänään :)
Alkuruuaksi tein samettisen bataatti-perunasosekeiton


                      noin puoli kg batattia
                      3 isoa perunaa
                      2dl ruokakermaa
                      puoli tl suolaa
                      puoli tl rouhittua mustaapippuria
                      nokare voita


Kuori bataatti ja perunat lohkoikisi ja laita vähään suolalla maustettuun veteen kiehumaan.
keitä kunnes ovat kypsiä .Kaada osa vedestä pois ja soseuta .lisää mausteet ja kerma ja nokare voita,
voit lisätä smetanaa tai ruohosipulia koristeeksi keittoon.


Nautittuamme sosekeiton siirryimme oopperaleipiin Tuijan tapaan:)

4 graham paahtoleipää

Jauhelihataikina:

                       400 grammaa sika-nauta jauhelihaa
                        Puolitoista desiä korppujauhoja
                        1 muna
                        Lisää puolitoista desiä vettä

Anna turvota hetkisen. Tämän jälkeen pilko 1 keskikokoinen sipuli ja lisää mausteet.

                       1keskikokoinen sipuli
                       1 ruokalusikka aromat-suolaa
                       Puoli tl valkopippuria
                       2 tl jauhettua maustepippuria
                       1 tl paprikajauhetta

Levitä ohut kerros voita jokaiselle leivälle ja muotoile jauhelihataikinasta pihvit leipien päälle.
Paista pannulla leipä aluksi pihvipuoli yläöspäin ja sen jälkeen käännä leivät pihvipuoli alaspäin. Paista miedolla lämmöllä, jotta pihvi paistuu tasaisesti. Tämän jälkeen paista jokaisen leivän päälle häränsilmä muna.
Lisää paistettu pekonisiivu jokaisen leivän päälle.
Koristele annos tomaatilla, kurkkulla ja persilijalla.



Kun olimme nauttineet leivät pidimme pienen paussin syömisen kanssa  ja sen jälkeen olikin vuorossa jälkiruoka, joka oli mustikkatorttua vanlijajäätelön kera:

Puoli litraa mustikoita
100 g voita tai margariinia
1 desi sokeria
1 muna
1 desi kauraryynejä
Puolitoista desiä vehnäjauhoja
1 tl vaniliasokeria
1 tl leivinjauhetta
Puolitoista teelusikkaa kardemummaa.
1 ruokalusikka kermaa tai maitoa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää yksi muna.
Lisää kaikki kuivat aineet puuhaarukalla joukkoon. Tämän jälkeen sekoita joukkoon yksi ruokalusikallinen maitoa tai kermaa oman mielen mukaan.
Tässä vaiheessa taikina on löysähköä, joten käytä vehnäjauhoja apuna tasottaessasi taikinaa piirakka vuokaan.
Lisää päälle mustikat ja vähän sokeria.

Paista piirakka 200 asteessa noin 25 minuuttia uunin alimmalla tasolla.

Jos haluat piirakasta vähän erilaisen lisää yksi purkki kermaviiliä, kaksi kananmunaa ja vähän vaniliasokeria.
Sekoita munat ja vainiliasokeri kermaviilin joukkoon ja kaada mustikoiden päälle.
Me nautimme mustikkapiirakan tällä kertaa vaniliajäätelön kera, vola'!


Jos haluatte seurata ruokaohjeitani pistäytykää blogissani viikottain.















3 kommenttia:

  1. Nam :P Laita ihmeessä mahdollisuus liittyä blogin seuraajaksi niin ei mene ohjeet sivu suun, ei tässä(kään) iässä enää muuten muista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä opetteluvaiheessa minijän opastuksella, mut eiköhän tää tästä :) Kiva, että tykkäät :)

      Poista
  2. Kiva kiva kiva...Tuijan reseptejä odotellessa..:-)
    T. Krisse

    VastaaPoista