sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Lihamureketta ja kanttarellisoosia

Yleensä sunnuntaisin pyhitän päiväni lapsilleni,jotka tulevat nauttimaan äidin laittamista ruuista<3
 tänään kaivoin pakkasesta viimiset kanttarellit,kun tuoreita ei vielä ihan saatavilla ja halusin yllättää lapseni 
 kermaisella kanttarellisoosilla ja lihamurekkeella ,parsan ja keittettyjen perunoiden kanssa 


                                   noin litra kanttarelleja
                                  kesäsipulia
                                  2rkl vehnäjauhoja
                                  valkopippuria
                                  suolaa
                                  2 dl kuohukermaa
                                  2 dl maitoa
                                  1/2 dl aurajuustoa makua antamaan
Ruskista sienet ja sipulit pannulla ,lisää mausteet ja kermamaito,kiehauta hetken .
helppo ja vaivaton soosi on valmis.


                                  Jauhelihamureke taikina:

                                 400-500g sika-nautaa
                                 11/2 dl korppujauhoja
                                      1 kananmuna
                                      1 sipuli
                                 jauhettua valkopippuria
                                 jauhettua maustepippuria
                                 aromatsuolaa
                                 paprikajauhetta

turvota korppujauhot ,lisää kananmuna,raakasipuli ja mausteet . muotoile ja paista uunissa 200 asteessa 
 noin tunti.
Tarjoile keitteyjen perunoiden ja parsakaalin kera
                               


























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti