Aloin suunnitella Juhannusmenua. Monet meistä joutuvat työskentelemään vielä juhannusaattonakin, joten tässä muutama helppo ja vaivaton ohje Juhannusjuhliin.
Raikas lohisalaatti :
2 pussia jäävuorisalaattia
1 terttu viinirypäleitä
Keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja
150 g Edam juustoa
600 g savulohta
Pese ja pilko salaatti, kuutioi juusto, puolita viinirypäleet ja kirsikkatomaatit. Yhdistä aineet ja lisää savulohi palat joukkoon. Halutessasi voit käyttää myös salaatti kastiketta.
Kala-allergikoille kalan tilalla voit käyttää broilerisuikaleita.
Maukas kinkku-aurajuustopiirakka:
Pohja:
3 desiä venhäjauhoja
Hyppysellinen suolaa
Puoli desiä maitoa
1 desi öljyä
Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää maito ja öljy ja vaivaa taikina kokoon.
Anna seisoa kylmässä vähän aikaa.
Piirakan täyte:
1 pussillinen Snellmannin kinkkusuikaleita
3 desiä juustoraastetta
1 desi aurajuustomurua
Purjosipuli renkaita
2 desiä ruokakermaa
2 kananmunaa
Puolikas teelusikka aromat suolaa
Puolikas teelusikka rouhittua mustapippuria
Ota taikina kylmästä ja tasoita piirakkavuokaan. Laita desi juustoraastetta piirakan pohjalle, lisää kinkkusuikaleet, aurajuustomurut ja purjorenkaat. Päälle vielä 2 desiä juustoraastetta.
Sekoita kerman joukkoon kananmunat ja mausteet. Kaada piirakan päälle.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin puolituntia.
Hyvä muistaa: Jos käytät kiertoilmauunia paista 180 asteessa.
Kevyet juhannusvartaat:
Porsaan palapaisti kuutioita
Kesäkurpitsaa
Kirsikkatomaattia
Kesäsipulia
Pilko kesäkurpitsa samankokoisiksi lihapalojen kanssa. Valitse pienehköjä kesäsipuleita, jotta voit laittaa ne kokonaisina vartaisiin.
Lado vartaaseen vuoronperään liha- ja vihannekset. Sivele vartaita öljyllä silloin tällöin grillatessasi.
Muista: Kostuta varrastikut ennen grillaamista. Liota mielellään puolisentuntia.
HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE! <3
Hyvää Jussia..
VastaaPoista