keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Juhannusherkkuja

Aloin suunnitella Juhannusmenua. Monet meistä joutuvat työskentelemään vielä juhannusaattonakin, joten tässä muutama helppo ja vaivaton ohje Juhannusjuhliin.

Raikas lohisalaatti :

2 pussia jäävuorisalaattia
1 terttu viinirypäleitä
Keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja
150 g Edam juustoa
600 g savulohta

Pese ja pilko salaatti, kuutioi juusto, puolita viinirypäleet ja kirsikkatomaatit. Yhdistä aineet ja lisää savulohi palat joukkoon. Halutessasi voit käyttää myös salaatti kastiketta.

Kala-allergikoille kalan tilalla voit käyttää broilerisuikaleita.



Maukas kinkku-aurajuustopiirakka:

 Pohja:
 3 desiä venhäjauhoja
 Hyppysellinen suolaa
 Puoli desiä maitoa
1 desi öljyä

Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää maito ja öljy ja vaivaa taikina kokoon.
Anna seisoa kylmässä vähän aikaa.

Piirakan täyte:

1 pussillinen Snellmannin kinkkusuikaleita
3 desiä juustoraastetta
1 desi aurajuustomurua
Purjosipuli renkaita
2 desiä ruokakermaa
2 kananmunaa
Puolikas teelusikka aromat suolaa
Puolikas teelusikka rouhittua mustapippuria

Ota taikina kylmästä ja tasoita piirakkavuokaan. Laita desi juustoraastetta piirakan pohjalle, lisää kinkkusuikaleet, aurajuustomurut ja purjorenkaat. Päälle vielä 2 desiä juustoraastetta.

Sekoita kerman joukkoon kananmunat ja mausteet. Kaada piirakan päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin puolituntia.

Hyvä muistaa: Jos käytät kiertoilmauunia paista 180 asteessa.



Kevyet juhannusvartaat:

Porsaan palapaisti kuutioita
Kesäkurpitsaa
Kirsikkatomaattia
Kesäsipulia

Pilko kesäkurpitsa samankokoisiksi lihapalojen kanssa. Valitse pienehköjä kesäsipuleita, jotta voit laittaa ne kokonaisina vartaisiin.
Lado vartaaseen vuoronperään liha- ja vihannekset. Sivele vartaita öljyllä silloin tällöin grillatessasi.

Muista: Kostuta varrastikut ennen grillaamista. Liota mielellään puolisentuntia.

HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE! <3










 

1 kommentti: