mun suurinta herkkua on voileipäkakut,ja sitä ihan odottaa et tulisipa juhlia et saisi väsätä taas kerran
semmosia ,mutta miksi ei sitä voi muutenkin nauttia vaikka viikonloppuna hyvässä seurassa :)yleensä käytän jokiniemen valmiiksi siivutettuja leipiä ,mutta voithan tehdä mielesi mukaan vaikkapa paahtoleipä siivuista kakun .itse käytän sekä tummaa että vaaleaa leipää kerroksittain jolloin se on myös ulkonäöllisesti hyvännäköinen ja tumma leipä sitoo kakkua paremmin
1 vaalea+ tumma siivutettu vuoka leipä
leikkaa leivistä kuoriosat pois,käytän kostutukseen lihalientä.
1 täyte:
300-400g graavi tai savulohta
2 purkkia ranskankermaa
mustapippurirouhetta
sitruunapippuria
sekoita pilkottu kala ja ranskankerman joukkoon ja mausta hyppysellisellä pippureita
2 täyte:
2 purkkia tonnikalaa (mielummin öljyssä )
2 purkkia ranskankermaa
mustapippurirouhetta
sitruunapippuria
kun olet leikannut leivät kostutat lihaliemellä joka välin ja vuoron perään laitat täytteet väleihin ja niin että
alimmaiseksi tulee tumman leivän siivut ja sitten vaaleaa vuoron perään .sen jälkeen käärin täytetyn kakun folioon ja pidän jääkaapissa yön yli ...kannattaa välillä käännellä leipää että kostuu tasaisesti.
seuraavana päivänä koristen kakun johon käytän kevyt majoneesia tai koskenlaslijakuorrutusta.
voit käyttää omaa mielikuvitusta koristellessasi kakkua ,katkarapuja ,sitruunan siivuja, kylmäsavulohta,joku tykkää keitetystä kanamunasta ym .reunat yleensä koristelen tuoreella tillillä.mutta juustorouhekin käy ,
jos haluat koskenlaskija kuorrutteen sulata kattilassa ja lisää puoli desiä maitoa joukkoon per/paketti ,mutta
kannattaa hämmentää koko ajan ettei pala pohjaan sen jälkeen kaada lämpöisenä voileipäkakun päälle .juusto jähmettyy nopeasti .sen jälkeen voit koristlla kakun . minun oma suosikki on juuri koskenlaskija kuorrutus joskin työläämpi .makoisia hetkiä teille kaikille :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti