näin kesän sadon aikaan uudesta kaalista tehdyt kaalikääryleet sulavat suussa:)
Tarvitset 1-2kg kaalinpään
vettä
2tl suolaa vesilitraa kohti
Täyte:
1 -2 dl puuroriisiä
3dl vettä
3dl maitoa
400g sika-nauta jauhelihaa
jauhettua maustepippuria
jauhettua valkopippuria
aromatsuolaa
n.2dl maitoa
puolikas lihaliemikuuutio ja keitinlientä
leikkaa kaalin paksuin kannan osa ja laita kattilaan kihuvaan veteen ja anna kiehua noin 5-10 min
välilllä kääntele kaalia että pehmenee tasaisesti.kun kaali on jäähtynyt ohenna kallin lehtikuorta jos on paksu
huuhdo riisit ja laita kiehumaan kunnes vesi on melkein haihtunut lisää 3dl maitoa.anna puuron kiehua kunnes
se on kiinteää ja kypsää.
lisää raakaan jauhelihaan mausteet ja jäähtynyt puuro sekä vielä 2dl maitoa.lisää jokaiselle kaalin lehdelle
1-2 ruokalusikallista täytettä ja kääri rullalle uunivuokaan saumapuoli alespäin .
itse säästän kaalin keitinlientä ja lisään sen vuokaan ja puolikkaan lihaliemen :) paista keskitasolla 200 asteessa tunnin verran .voit valella välillä liemellä pintoja :) tarjoile keittettyjen uusien perunoiden ja vihannesten kera :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti